Presseskriv 2018

OLE IVARS ruller videre i sitt 54. år som band. Maken til karriere er det få andre band i Norge som kan vise til, om enn noen i det hele tatt, antall år med gjentagende suksess tatt i betraktning. Aldri har de vært mer ettertraktet enn i dag!!

OLE IVARS startet i Hamar-området i 1964 og har stadig mjøsbyen som base. Bandet har en tilhengerskare som omfatter folk i absolutt alle aldre, i inn - og utland. Tidligere var det kun moderlandet som var nedslagsfeltet, men i de siste årene har de spilt i både Sverige, Spania, på Færøyene, og til og med i Latvia og i 2018 står Tyskland også for tur! For sin innsats i Sverige ble de for få år siden kronet med SVENSK GULLPLATE for albumet Ole Ivars 40 Beste! De har spilt til dans for” folket” i hele sin lange karriere, men i de siste årene har de også spilt flere titalls julekonserter i norske kirker, spilt for sittende publikum i konserthus, og siden 2004 har de spilt for tusenvis av fans i kulturhusene i landet med sine konserter og show.

Til og med på åpningen av Den Norske Opera & Ballet i 2008, ble det Ole Ivars som fikk det ærefulle oppdrag å spille til dans. Da var publikummet kongelige, ministere og andre celebriteter fra mange land. De er kjent fra en rekke TV-opptredener, bl.a. «Spellemannprisen», «Den store klassefesten», «Fire stjerners middag», «Lindmo». I Vikingskipet på Hamar gjorde NRK opptak da bandet fylte 50 år i 2014. I tillegg til at NRK sendte dette flere ganger, ble også denne jubileumskonserten sendt i Sverige på SVT 1, på selveste nyttårsaften samme år. Det er ikke mange norske artister som har fått en time i beste sendetid hos svenskene på «Nyårsafton».

OLE IVARS er nærmest for grossister å regne i antall Spellemannpriser. De har 8 ” bronseharper”, inkludert den gjeveste av alle, ÅRETS SPELLEMANN. Hele 12 ganger har de blitt nominert fra prisen ble opprettet for danseband i 1996.

OLE IVARS har solgt over en million plater, og har et tosifret antall GULL og PLATINA-trofeer på veggen. Det ferskeste trofeet kom i 2017, da de fikk PLATINA for mer enn fire millioner streams av, «Kongen av campingplassen».

OLE IVARS vant i 1999 Årets dansebandmelodi på NRK TV med sangen,” Nei, så tjukk du har blitt”. Denne sangen har forøvrig blitt stadfestet udødelig som «landeplage», gjennom statskanalens TV-program om låten. Programmet het nettopp Landeplager. I 2004 kåret også NRK, OLE IVARS til TIDENES NORSKE DANSEBAND!! Bandet har også fått mange kulturpriser. I 2008 deltok de også i Melodi Grand Prix og kom til den Norske Finalen i Oslo Spektrum. Bandets låtskriver og bassist, William Kristoffersen, mottok i 2009, Kongens fortjenstmedalje, først og fremst for alle låtene han har skrevet gjennom tiden. De fleste av dem har Ole Ivars gjort kjent. For å nevne noen av hitlåtene kan vi ramse opp: Kongen av Campingplassen, Nei, så tjukk du har blitt, En får væra som en er, Jeg trodde änglarna fanns, Kalle med fela, Spellemannsblod, Fem gule enker, Samefolkets land, Som i Himmelen og Da ser jeg alltid lyst på livet. Sekstitallshitene Regnets Rytme og Line henger også fremdeles med. I jubileumsåret ble de også hedret av Nationaltheatret/Torshovteatret ved at det ble laget og satt opp en musikal til ære for dem. Den fikk navnet,” En får væra som en er - En Ole Ivars musikal”. Musikalen ble så populær at den ble satt opp på nytt på Nationaltheatret sommeren 2016. På premierefesten spilte Ole Ivars konsert for gjestene i festsalen på selveste «Nasjonal». I 2017 ble det en annen form for oppmerksomhet rundt bandets største hitlåt. «Jag trodde änglarna fanns» ble spilt inn i ny versjon med den norske artisten, Kamferdrops. Med coverversjonen av hitlåten som Ole Ivars gjorde sammen med Kikki Danielsson i 1999, har sangen blitt en monsterhit i Sverige, og blitt streamet over 40 millioner ganger !! I tillegg har sangen erobret Svensktoppen, og ligget der i flere måneder, med flere førsteplasser.

OLE IVARS består av:

Ole Ødegård, som startet bandet og fremdeles med trygghet trakterer sine tangentinstrumenter.

Arne Willy Foss, som er den andre fra originalbesetningen. Han er en glimrende multimusikant som spiller både klarinett, fløyte og alle typer saksofoner, og som også har spilt inn mange låter som solist.

Morten Nyhus, som etter hvert har fått lang fartstid som trommis i bandet, og som i tillegg har produsert de fleste platene som Ole Ivars har gitt ut siden 1989.

William Kristoffersen, som er bassist, en av vokalistene, daglig leder, bookingsjef og bandets viden kjente låtskriver. Fra han startet i 1983 har nærmere tre hundre av hans sanger og instrumental-låter blitt innspilt, på tjuefem forskjellige studioalbum med bandet. De fleste hitlåtene kommer fra hans hånd.

Tore Halvorsen, som er hovedvokalist i bandet, og som har vært frontfigur fra 1988. Tore har også virkelig vært med på å sette sitt preg på alt med sin allsidighet både på scene og på plate.

Bjørn Elvestad, som er den andre multimusikanten i Ole Ivars . Han startet i 1996, og spiller gitarer, trekkspill, steelgitar, fele, keyboards, samt at han er korist. Bjørn er også solist på mange låter, der han briljerer på de forskjellige instrumentene han trakterer.

Ole Ivars i Williams "egen" kirke

Ole Ivars i Williams "egen" kirke

Eidsvoll Ullensaker Blad skriver om Ole Ivars sin 14. konsert i råhold kirke den 16. desember! "Det er kjerka mi, og den betyr mye for meg", sier William til eub. 

Klikk på bildet for å gå til saken, eller følg lenken under.

Les mer hos www.eub.no

Å skrive for dansegulvet: Dansebandmetoden

Å skrive for dansegulvet: Dansebandmetoden

Ole Ivars og William forteller hvordan de jobber med tekster. Og røper også en mulig album-slipp til neste sommer. 

Klikk på bildet for å gå til saken, eller følg lenken under

Les mer hos www.tono.no